onsdag 14 oktober 2009


Det här är ju inget revolutionerande. Men ett gott mellanmål blev det av blåbärssoppa med rispuffar. Vill man inte söta med socker i blåbärssoppan kan man med fördel söta med outspädd äppeljos.

2dl blåbär
5dl vatten
lite socker eller en skvätt outspädd äppeljos
1 msk maizena + lite vatten till att reda soppan med

Det är ju även lätt att koka egen nyponsoppa. Riesenta säljer nyponskalsmjöl. 1000 gånger bättre att köpa det istället för Ekströms olika varianter i affären. (som för övrigt knappt innehåller nypon)
Så här gör du:

6dl kallt vatten
1/2 dl nyponskalsmjöl
1msk potatismjöl
2-3 msk socker/råsocker eller lite outspädd äppeljos

vispa ihop i en kastrull och koka upp under omrörning.

3 kommentarer:

  1. Hej Karin
    Om det är någon tröst i allt Innehållsdeklarationsläsande, så kan jag berätta att våra båda pojkar haft precis samma allergier men de äter nu allt utom nötter och skaldjur, som vi undviker för säkerhets skull,
    Casper är 6 och Neo är 4 år.
    Så lycka till
    //Andreas

    SvaraRadera
  2. Hej
    Nu har jag hittat en ny sida. Gott med blåbärssoppa och vilken fin kopp.
    Kram
    Ninni

    SvaraRadera
  3. Tack Andreas! Det är definitivt en tröst!!
    Karin

    SvaraRadera