tisdag 9 augusti 2011

Tabulleh

Succé!

Denna tabulleh gjorde succé på en av våra grillkvällar och personligen känner jag att om jag fick äta den varje dag resten av året skulle jag vara jättenöjd och glad.

Vi hade den som ett av flera tillbehör och vi var 15 personer.

2-3 dl kokad kall qinoa
1 rödlök
3 krukor persilja
2-3 citroner
5 tomater
salt + peppar
1/2-1 dl God olivolja

Koka qinoan enl. anvisningen på paketet. Jag tillsätter alltid lite grönsaksbuljong, för det tycker jag är gott. När qinoan är färdig låt den svalna. (Originalreceptet på tabulleh innehåller bulgur, men här tar vi qinoa istället). Finhacka persiljan. Tärna tomaterna fint. likaså rödlöken ska hackas fint. Blanda samman ingredienserna. Pressa över citronsaften. Var inte rädd för att ta för mycket. Det ska vara mycket! Tillsätt lite salt och svartpeppar och ringla över 1/2 - 1 dl God olivolja!

Supergott till grillat!