måndag 9 januari 2012

Mjuk Pepparkaka

Än är inte julen slut, eller? Barnen vill absolut INTE att granen ska hivas ut, och det kan jag förstå. Att klä den har varit i pågående projekt de senaste veckorna. Kul, för den blir bara finare och finare. Nästa år får vi ta in den lite tidigare tror jag!

Fira 20dagknut och prova denna goda mjuka pepparkaka. Är faktiskt lite stolt över mig själv som just nu tagit ut denna fina, fina glutenfria, mjölkfria, äggfria mjuka pepparkaka ur ugnen! Tjohoo
Här kommer receptet!

Mjuk Pepparkaka

200 gr smält mjölkfritt margarin
3 dl socker
3 tsk bakpulver
1,5 dl äggersättning
2 tsk kardemumma
4 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 krm malda nejlikor
6 dl mjölmix ( 2 dl teffmjöl + 2 dl majsmjöl + 2 dl lailas mjölmix)
3 dl risdryck


Äggersättning (uppdaterad version) 1,5 dl vatten värms i kastrull, vispa i 1 tsk fiberhusk. Ta av kastrullen från plattan och vispa fiberhusken så att den vitnar. låt svalna något innan du använder den.
Smält margarinet och låt svalna något.
Vispa äggersättningen tillsammans med sockret.Tillsätt risdrycken och sedan kryddorna och de andra torra ingredienserna. Se till att det blandats ordentligt. Häll upp smeten i en form. grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar