Tårtbotten gjorde jag av vanlig muffinssmet som jag gräddade i stora pappformar, typ 10 cm i diameter. Tre stycken av dessa jättemuffinsar blev sedan tårtbotten.
Tårtfyllning
4,5 dl vatten/rismjölk
3 msk majsmjöl
ca 1 dl mjölkfritt margarin
2 msk socker
3 tsk vaniljsocker
1 msk maizena
1/2 dl vatten
Koka upp majsmjölet i vatten i ca 5 minuter. Vispa i margarin + socker. Ta av kastrullen från plattan och red av med maizena utvispat i 1/2 dl kallt vatten. Smaka av med vaniljsocker. Kyl i vattenbad. Låt stelna i kylskåp. Vispas kraftigt före användning.
Vaniljsås
3 1/2 dl rismjölk
3 msk majsmjöl
75 gr. mjölkfritt margarin
2 msk socker
2-3 tsk vaniljsocker
Gör som i receptet ovan med tårtfyllningen, men låt bli att reda av med maizena. Jag föredrar att använda rismjölk istället för vatten. Och som sagt, det kan löna sig att ta fram stavmixern när vaniljsåsen svalnat något. Det gör att såsen blir lite fluffigare!
"Grädde"
Alltså , det här smakar ju inte grädde i vanlig bemärkelse, men ibland är det inte det som är grejen. Nu var det viktigare att det skulle se ut som grädde! och det gör det ju lite grand i alla fall. Smakar som vaniljkräm och barna tycker att det är mycket festligt. Så då är det ju bra!
Använd rismjöl, men annars gör du samma som i receptet för vaniljsås i receptet ovan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar