fredag 12 november 2010

Det verkar vara KANEL som är boven i dramat. Lillebror har ju varit prickig i ansiktet och på kroppen, svarta ringar under ögonen och sett rätt så risig ut faktiskt. se förra inlägget. Efter att tagit bort både äpple och tomat utan någon direkt förbättring fick jag en morgon klart för mig vad det var som gjorde att han reagerade.

Jag har strött lite kanel på hirsmannagrynsgröten som de äter på morgonen. Och en morgon för ett par veckor sedan fick lillebror själv tag på kanelen och strödde på ordentligt och slevade i sig. Nästan med en gång blev han riktigt röd och prickig. Kan man verkligen vara allerisk mot kanel? efter en del googlande så ser jag att det kan man definitivt vara.
Nu, några veckor utan kanel, sover han bättre, ser frisk och fin ut i ansiktet och exemen på bålen börjar försvinna de med. Skönt!

Idag kommer ett recept på knäckebröd, som jag tycker är jättegott, och alla andra också för den delen, men inte mina barn. Kanske kan de tänka sig att ändra inställning så småninom tänker jag och fortsätter att baka dessa goda, spröda och mycket enkla knäckekex;

Knäckekex
Blanda;
2,5 dl majsmjöl (eller hirsmjöl)
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
1/5 dl linfrö
1/5 dl olja (bestäm själv om du vill ha en som smakar mycket eller en som är mer neutral i smaken)
1/5 tsk salt
2  dl kokande vatten

Rör ihop alla ingredienser. Bred ut på bakplåtspapper med hjälp av en slickepott. Smeten ska täcka hela pappret på ett ungefär. Det kladdar rejält när man ska breda ut smeten. Ett tips är att blöta händerna med vatten och trycka ut smeten. Nagga och dela sedan i rutor, eller vad du föredrar, hjärtan kanske. Strö flingsalt över.

Grädda i 150 grader ca 1 timme. (jag har gräddat lite kortare faktiskt ca 45 minuter skulle jag tro.) Knäckekexten ska ha en gyllenbrun färg och vara knapriga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar