måndag 8 oktober 2012

Lasange

Heja! Att humlor kan flyga, fast de inte borde klara av det vet ju alla, men att man kan göra toppengod lasange utan ost är det inte många som vet. Här är beviset och här är receptet.

Köttfärsås
400 gram blandfärs
1 gul lök
2 vitlöks klyftor
1 tetra krossade tomater
lite buljong
ett knippe färsk persilja och basilika
salt och peppar

Fräs lök och vitlök i en gryta några minuter. Tillsätt köttfärsen och fräs till den är genomstekt. häll på de krossade tomaterna, buljongen och örterna. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vit sås
10 cm purjolök
3 ca skivor kassler
1 400- 500 gr. tetra kokosmjölk
1 msk lailas mjölmix (till redning)

Fräs lök och kassler någon minut i lite olja eller mjölkfritt smör. Pudra över mjölet och rör om. Häll på kokosmjölken och koka upp. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Glutenfria lasangeplattor ( ex v Orgram)
1 liten zuccini i tunna skivor

Smörj en ungsfast form (ca 20 x 25 cm) och häll lite av den vita såsen i botten. Lägg ett lager av lassangeplattorna i botten av formen. Lägg dem inte omlott. Bred över ett lager av köttfärssås och lätt ytterligare ett lager av plattor på det. Lägg zucciniskivorna som ett lager och fortsätt att varva köttfärs och vitsås. Avsluta med ett lager köttfärs och den sista skvätten vit sås på toppen. Garnera med några zucciniskivor. Skjuts in i ugnen 225 grader ca 20 minuter.

2 kommentarer:

  1. Tips ! http://youtu.be/AnFHzo8NiCc

    SvaraRadera
  2. Hej Stefan, och tack för ditt tips. Intressant och mycket tänkvärt. Fram för mer kunskap och diskussioner om maten vi äter! Karin

    SvaraRadera